Biotensor kopen: waar moet je op letten?

eefke ooms energetisch therapeut

Over Eefke

Hey, ik ben Eefke, het gezicht van en achter het Energetisch Huis. Ik ben een nuchtere Brabantse. Lang dacht ik dat ik moest kiezen tussen spiritualiteit en nuchterheid. Nu zie ik het als mijn grootste kracht om deze 2 werelden met elkaar te verbinden op een laagdrempelige manier. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met je!

Webinar:

Hoe je blijvend van je fysieke en mentale klachten afkomt door je emotionele blokkades op te ruimen.
Ontdek in 90 minuten hoe emoties zich vastzetten in jouw systeem en wat de biotensor hierin voor jou kan betekenen.

Yes, je bent enthousiast geraakt over de biotensor en je wilt een biotensor kopen zodat je er zelf mee aan de slag kunt. Je start met zoeken en komt in Google allemaal verschillende soorten biotensors tegen.

Je vraagt je af: wat nu, welke biotensor moet ik kopen? Zit er verschil in, werkt de ene biotensor beter dan de andere en zegt prijs iets over kwaliteit?

In dit blog heb ik de belangrijkste dingen voor je op een rij gezet.

Waar let je op als je een biotensor koopt?

Biotensors zijn er in allerlei soorten en maten. In de kern kunnen we zeggen dat alle biotensors op dezelfde manier werken. Dat neemt niet weg dat er ook verschillen zijn. De verschillen zitten voornamelijk in de materialen die gebruikt worden en de grootte van de biotensor.

De keuze voor een biotensor is heel persoonlijk, in de kern is het belangrijk dat de biotensor prettig voelt en dat je goed kunt aflezen welke bewegingen de biotensor maakt.

Even kort: hoe ziet een biotensor eruit?

Elke biotensor heeft drie belangrijke onderdelen: een handvat, een lange metalen veer (ook wel de tensor genoemd), en een contragewicht aan het einde van de tensor. Welke biotensor je ook koopt, allemaal bevatten ze deze drie onderdelen.

Gevoelig meetinstrument

Om je een beetje context te geven is het belangrijk om te weten dat de biotensor een gevoelig meetinstrument is dat reageert op energie en trillingen. Het helpt je om een connectie te maken tussen wat je bewust denkt en voelt, en wat er in je onderbewustzijn speelt. Dit doet de biotensor door te reageren op vragen die je stelt of gedachten die je hebt. De reactie komt in de vorm van een beweging. Jij bepaalt wat elke beweging betekent door de biotensor te ’trainen’ of ‘op te voeden’.

De biotensor opvoeden

Stel je voor, je houdt de biotensor vast bij het handvat en stelt een vraag. Afhankelijk van hoe je de biotensor hebt ‘opgevoed’, kan hij reageren met een beweging die jij interpreteert als ‘ja’. Dit betekent dat de tensor (de spriet) heen en weer beweegt, gedragen door het contragewicht. Het is belangrijk dat deze beweging goed zichtbaar is, zodat je geen twijfels hebt over wat de biotensor je probeert te vertellen.

Twee belangrijke graadmeters bij het kopen van een biotensor zijn:

 1. Hoe ligt de biotensor in de hand
 2. Hoe goed is de beweging van de biotensor te lezen?

Materiaal van de biotensor

Bij het maken van biotensors kiezen fabrikanten verschillende materialen, vooral voor de handvatten. Dit materiaal beïnvloedt hoe de biotensor in je hand voelt en ligt. Maar het soort materiaal heeft geen effect op de werking van de biotensor zelf.

Sommige materialen zijn wel kwetsbaarder dan andere en kunnen sneller beschadigen. Kurk, bijvoorbeeld, is gevoeliger voor schade dan staal. Dus, als je een biotensor kiest, denk dan ook na over de duurzaamheid van het materiaal.

Voorbeelden van materialen zijn:

 • Metaal
 • Hout
 • Kurk
 • Bergkristal
 • Speksteen
 • Koper

De grootte van de biotensor

Als je een biotensor uitzoekt, is het goed om te weten dat ze verschillen in grootte en gewicht. Er zijn veel soorten biotensors, van kleine die je makkelijk meeneemt op reis tot grote. Deze verschillen zitten vooral in twee dingen:

 • Hoe groot het handvat is
 • Hoe lang de steel is

Natuurlijk heeft de grootte van de biotensor invloed op hoe zwaar hij is. Een klein, licht model van bijvoorbeeld kurk voelt heel anders in de hand dan een groter, zwaarder exemplaar gemaakt van staal. Dus het gewicht van de biotensor is ook iets waar je op moet letten bij je keuze.

De steel van de biotensor

De lengte van de steel, of spriet, van de biotensor, die we de tensor noemen verschilt. Dit heeft invloed op hoe makkelijk je de bewegingen van de biotensor kunt zien. Een langere steel zorgt voor grotere bewegingen. Dit maakt het makkelijker om te zien en te begrijpen wat de biotensor aangeeft, vooral als je net begint met het gebruiken ervan.

De biotensor slaat dan duidelijker uit. Als we zeggen dat de biotensor ‘uitslaat’, bedoelen we hoe groot de beweging is die hij maakt.

Ook de flexibiliteit van de tensor is van belang. Hoe flexibeler de biotensor, hoe makkelijker deze uitslaat of beweegt. Dit is voor beginners handig, omdat je de biotensor dan makkelijker leest.

Prijs en kwaliteit bij het kopen van een biotensor

De prijs van een biotensor kan nogal verschillen. Ze zijn er van ongeveer 30 euro tot 200 euro. Maar hoe kies je nu de beste biotensor voor jou? Het allerbelangrijkste is dat de biotensor goed voor jou werkt. Als je alleen naar de prijs kijkt bij het kiezen van een biotensor, kan het zijn dat je eentje koopt die niet fijn werkt voor jou. Misschien kun je de bewegingen niet goed zien of voelt het materiaal niet prettig aan.

Stel je voor, je ziet een heel goedkope biotensor online. Dat lijkt een goede deal. Maar als je hem thuis krijgt, merk je dat hij te licht is of dat de steel te kort is om de uitslaande beweging goed te zien. Dat is zonde. Of misschien zie je een hele dure biotensor die er heel professioneel uitziet. Maar is dat nodig voor wat jij ermee wilt doen? Misschien is een goedkopere versie net zo goed voor jou.

Wat wil je uitgeven versus wat is het doel van de biotensor?

Het gaat dus om een afweging tussen wat je wilt uitgeven en wat je nodig hebt. Denk aan het materiaal, de grootte, en hoe gevoelig de biotensor is. Dit zijn allemaal dingen die invloed hebben op hoe goed je met de biotensor kunt werken.

Een tip: lees ervaringen van anderen die de biotensor al gebruiken. Wat vinden zij fijn werken? En bedenk ook: je hoeft niet meteen de duurste te kiezen. Begin misschien met een wat goedkoper model om te zien hoe het bevalt. Je kunt later altijd nog een duurdere en misschien betere biotensor kopen als je merkt dat je het veel gebruikt.

Met welk doel gebruik je de biotensor

Het doel waarvoor je de biotensor gebruikt, speelt ook een belangrijke rol. Gebruik je hem voornamelijk thuis voor jezelf? Of wil je hem ook professioneel inzetten, bijvoorbeeld als je een therapeut of coach bent?

Als je de biotensor inzet als NEI-therapeut gebruiken, dan is het extra belangrijk dat hij van goede kwaliteit is. Je zet deze immers in voor professionele doeleinden.

Gebruik je de biotensor alleen voor persoonlijke doeleinden, dan kom je in een andere afweging.

Met welke biotensor werkt het Energetisch Huis?

Zelf heb ik voorkeur voor onderstaande biotensor. Deze biotensor is 61 centimeter lang en gemaakt van metaal. Je vindt deze biotensor ook in mijn webshop.

Wat is de biotensor?

 

Hoe kies je de beste biotensor?

De keuze voor de beste biotensor is heel persoonlijk. Als je een biotensor uitkiest, is het heel belangrijk dat je eentje kiest die fijn voor jou voelt. Weeg daarbij de zaken af die hiervoor benoemd zijn:

 • Het materiaal van de biotensor
 • De lengte van de steel
 • Ben je een beginner of een gevorderde biotensor gebruiker?
 • Met welk doel wil je de biotensor gebruiken?

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan de tips uit dit blog bij de aanschaf van je biotensor.

Kun je de biotensor zomaar zelf inzetten?

Iedereen kan leren om met een biotensor te werken. Het is niet raadzaam om zomaar wat te doen zonder dat je hier de juiste kennis voor hebt, dus ik zou altijd aanraden om een cursus, training of workshop te volgen waarmee je de basisbeginselen onder de knie krijgt.

Net als bij autorijden moet je weten HOE je deze tool in moet zetten, wat je wél moet doen of juist niet. Op het moment dat je de biotensor niet juist inzet kan het meer schade aanrichten dan dat het goed voor je doet.

Het Energetisch Huis biedt met het traject NEI Level 1 of de workshop biotensor een uitstekend fundament voor als je de biotensor in wilt zetten in je dagelijks leven.

Met de biotensor leren werken?

Wil je hier meer weten over hoe je de biotensor op de juiste manier inzet?

Het Energetisch Huis biedt je een aantal opties:

Gratis webinar: hoe je blijvend van je fysieke en mentale klachten afkomt door je emotionele blokkades op te ruimen.

In 90 minuten neem ik je mee naar de werking van je brein en hoe je hier invloed op kunt uitoefenen, zodat emoties zich niet meer vastzetten in jouw systeem.

Hierdoor kun jij veel meer voluit leven en voel je je minder tegengehouden door angsten en onzekerheden, vage fysieke klachten of spontane huilbuien en woedeaanvallen.

Gratis webinar: hoe je blijvend van je fysieke en mentale klachten afkomt door je emotionele blokkades op te ruimen.

In 90 minuten neem ik je mee naar de werking van je brein en hoe je hier invloed op kunt uitoefenen, zodat emoties zich niet meer vastzetten in jouw systeem.

Hierdoor kun jij veel meer voluit leven en voel je je minder tegengehouden door angsten en onzekerheden, vage fysieke klachten of spontane huilbuien en woedeaanvallen.

NEI Level 1: Jouw Energetisch Fundament

Wil jezelf leren hoe je de biotensor inzet? Dan is NEI level 1 iets voor jou. Je leert hoe je biotensor op de juiste manier gebruikt voor jezelf en je omgeving.

Workshop biotensor

Is NEI Level 1 nu een brug te ver dan kun je ook starten met de workshop biotensor. Tijdens deze 1-daagse workshop ervaar je wat de biotensor voor jou kan betekenen. 

Volg mij op instagram waar ik tips en inspiratie deel over Energetische Therapie

Weet jij genoeg? Ben jij klaar om met je emotionele blokkades aan de slag te gaan net als iedereen hierboven?

01

eefke ooms energetisch therapeut

Energetische Healing

Enthousiast geworden en wil jij ervaren wat de biotensor voor jou kan betekenen?

02

eefke ooms energetisch therapeut

Workshop Biotensor

In deze ééndaagse maak jij kennis met de biotensor en leer jij de vertaalslag te maken van jouw onderbewustzijn naar jouw bewustzijn.

03

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Live)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht 

04

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Online)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht