De biotensor: wat is het en hoe werkt het?

eefke ooms energetisch therapeut

Over Eefke

Hey, ik ben Eefke, het gezicht van en achter het Energetisch Huis. Ik ben een nuchtere Brabantse. Lang dacht ik dat ik moest kiezen tussen spiritualiteit en nuchterheid. Nu zie ik het als mijn grootste kracht om deze 2 werelden met elkaar te verbinden op een laagdrempelige manier. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met je!

Webinar:

Hoe je blijvend van je fysieke en mentale klachten afkomt door je emotionele blokkades op te ruimen.
Ontdek in 90 minuten hoe emoties zich vastzetten in jouw systeem en wat de biotensor hierin voor jou kan betekenen.

Stel je voor: je maakt kennis met een instrument waarmee je vastgeroeste patronen en onverwerkte emoties aan kunt pakken. Een instrument waarmee je aan de slag kunt met emotionele blokkades die liggen opgeslagen in je onderbewustzijn. Dit instrument is de biotensor.

Ben je nieuwsgierig naar wat de biotensor is en hoe dit werkt? In dit blog vertel ik je alles over de biotensor: hoe het werkt, wat de biotensor met je onderbewustzijn te maken heeft en wat de relatie is met NEI. Ben je klaar om meer te leren over de biotensor?

Wat is de biotensor?

De biotensor is een energetisch meetinstrument waarmee je de vertaalslag kunt maken tussen je bewustzijn en je onderbewustzijn.

Je moet weten dat 95% van je handelen voortkomt uit je onderbewustzijn. Hier vind je onverwerkte emoties, belemmerende gedachten en vastzittende patronen. Dit betekent dat maar 5% van je handelen bewust gebeurt.

Je herkent vast dat jij jezelf voorneemt om vanaf nu echt consequent je grenzen te bewaken of minder te snoepen. Je bent vastberaden, alle seinen staan op groen. Dat gaat een week of twee goed en dan verval je weer in oud gedrag. Dat komt doordat je de beslissing neemt met jouw bewuste brein, alleen dit is maar 5% van het totaalplaatje.

Op het moment dat jij bepaalde handelingen doet of keuzes maakt, ligt jouw onderbewustzijn op de loer (je weet wel, die plek waar je onverwerkte emoties en belemmerende gedachten liggen opgeslagen).

Je ego is niet zo’n fan van vernieuwing, die wil jou namelijk veilig houden en behoeden voor (nieuwe) pijn.

Op het moment dat jij dus spannende nieuwe dingen gaat doen, en er nog pijn ligt opgeslagen in je onderbewustzijn van eerdere dingen die je hebt meegemaakt en waar je onverwerkte emoties van hebt, kan het zijn dat je systeem gaat ‘etteren’ en dus de nieuwe ideeën/veranderingen die jij voor ogen hebt tegen gaat werken.

Verandering begint in je onderbewustzijn

Als je verandering wilt in je leven, dan is de meeste winst dus te behalen vanuit je onderbewustzijn. De biotensor is het perfecte instrument om je hierin te ondersteunen.

De biotensor meet de lichaamsfrequentie in jouw lichaam. Dat betekent dat hij reageert op spierspanning in jouw lijf.

Dit instrument is gevoelig voor de kleinste trillingen in je lichaam, die ontstaan door je emoties en gedachten.

Wanneer je iets denkt of voelt, reageert je lichaam hierop, soms zonder dat je het zelf doorhebt, en de biotensor kan deze reacties meten.

Doordat de biotensor trillingen kan opvangen wordt er gemeten of je denken, voelen en handelen in overeenstemming zijn met elkaar. Dit gaat dus vooral over of dat wat je inbrengt congruent is met je onderbewustzijn of dat hier nog iets ‘ouds’ op mee ettert.

In de kern is de biotensor bedoeld voor het opsporen en weghalen van emotionele blokkades en het ondersteunen van je lichaam door bepaalde factoren uit te testen, zoals voedingsmiddelen.

Hoe ziet de biotensor eruit?

Voordat we ingaan op hoe de biotensor werkt, is het handig dat je weet hoe een biotensor eruit ziet. Een biotensor bestaat uit drie delen: een handvat waar je hem vasthoudt, een soort dunne, flexibele stalen veer in het midden – die we de tensor noemen – en helemaal aan het eind zit een klein contragewicht.

Dit alles is meestal gemaakt van een soort metaal wat heel licht is, zodat je het makkelijk kunt gebruiken. Het is een gevoelig meetinstrument, wat zeer subtiel waarneemt.

Wat is de biotensor?

Maakt het uit welke biotensor je gebruikt?

Op de markt vind je verschillende soorten biotensors. Van goedkoop tot duur en van groot tot klein. In de kern kun je elke biotensor gebruiken, zolang jij het fijn vindt werken. Het is wel goed om te weten dat er verschillen zitten in kwaliteit en prijs. Dit hangt weer af van de materialen die gebruikt zijn voor de biotensor.

De ene biotensor is ook gevoeliger dan de andere biotensor, het is goed om hier rekening mee te houden. 

Als je op een biotensor gaat kopen houd dan in je achterhoofd dat je hier niet zomaar mee aan de slag kunt. Je moet goed weten hoe de biotensor werkt, welke vragen je moet stellen en hoe je zorgvuldig omgaat met dit prachtige meetinstrument.

Zelf heb ik voorkeur voor deze biotensor.

Hoe werkt de biotensor?

Een biotensor kun je opvoeden, zodat hij goed communiceert met jouw onderbewustzijn. Je voedt de biotensor door een ja/nee draaibeweging aan te leren. 

De makkelijkste manier om uit te leggen hoe de biotensor werkt, is aan de hand van het noemen van je eigen naam.

Als je de biotensor in je hand hebt en je zegt: ik ben [vul je eigen naam in], dan reageert de biotensor anders dan wanneer je zegt: ik ben [naam van iemand anders].

Dit komt doordat de biotensor meet of dat wat je zegt congruent is met je onderbewustzijn. De spierspanning of levensenergie hapert namelijk op het moment dat het niet klopt.

De biotensor reageert op wat er gebeurt tussen jouw bewustzijn en jouw onderbewustzijn.

Een 'ja' vanuit de biotensor

Als jouw bewustzijn en onderbewustzijn het eens zijn met elkaar dan reageert de biotensor met een ja. Je energie loopt dan onverhinderd door en daar resoneert de biotensor op. Dit zie je met de biotensor ook vertaald in een ja-beweging.

Een 'nee' vanuit de biotensor

Als je bewustzijn en je onderbewustzijn niet op één lijn liggen, dan reageert de biotensor met een nee, ook dit zie je letterlijk doordat de biotensor van links naar rechts beweegt. De biotensor meet dan een verstoring in je energie, een zogenaamde incongruentie.

Vertalen we dit terug naar het eerste voorbeeld dan is het logisch dat de biotensor met een ja reageert als jij je eigen naam noemt. Op het moment dat jij een random naam noemt, is er sprake van een ‘onwaarheid’, waardoor de biotensor je iets anders teruggeeft.

Vragen stellen aan de biotensor

In een sessie met de biotensor stel jij vragen die je helpen om bij de kern van je vraagstuk te komen. Dit vraagstuk komt vaak vanuit een vraag of een probleem waar je tegen aanloopt. Voorbeelden van vraagstukken zijn: je slaapt slecht, je zit slecht in je vel, je voelt je onzeker, je hebt hoofdpijn of buikpijn of je worstelt met andere klachten.

Dit kun je inbrengen tijdens een sessie met de biotensor. Let wel: de manier waarop je de vraag formuleert is hier belangrijk. Houd hierbij in je achterhoofd dat de biotensor er niet is voor waarheidsbevinding of nieuwsgierigheidsvragen.

Wat de biotensor doet, is je ondersteunen bij het managen van je energie en het oplossen van emotionele blokkades zodat je dichter bij je gevoel komt.

De biotensor en NEI

De biotensor is een meetinstrument wat onder andere wordt gebruikt tijdens NEI-therapie. NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een werkwijze die je helpt om te kijken naar emotionele blokkades die hun basis hebben in fysieke of mentale klachten.

NEI gaat ervan uit dat vrijwel iedere pijn, ziekte of klacht een emotionele oorsprong heeft. Door met de biotensor in te checken op je onderbewustzijn kun je kijken welke vastgeroeste patronen en saboterende of belemmerende overtuigingen er allemaal zitten die maken dat je klachten ervaart.

Hoofdpijn en emotionele blokkades

Stel dat je al langere tijd worstelt met hoofdpijn, dan kun je met de biotensor kijken waar dit z’n oorsprong heeft.

Tijdens een NEI-sessie ga je dan aan de slag om te achterhalen waar deze hoofdpijn vandaan komt. Heel vaak heeft dit te maken met een emotionele blokkade in jouw systeem, waarvan de hoofdpijn puur de signaalfunctie heeft.

Een emotionele blokkade ontstaat onder andere als jij iets voelt met je rechterhersenhelft en je linkerhersenhelft dit niet begrijpt of niet kan verwerken. Dit zet zich dan vast in je systeem.

Opgeslagen in het celgeheugen van je organen

Deze onverwerkte emoties worden in je lijf opgeslagen, in het celgeheugen van je organen om precies te zijn. Met de biotensor achterhaal wanneer je deze emotie voor het eerst gevoeld hebt, zonder deze te verwerken. Dit kan bij de conceptie zijn, tijdens je kindertijd, maar ook doorgegeven vanuit vorige generaties of een vorig leven.

Als je weet waar het vandaan komt, kun je de emotionele blokkades alsnog verwerken in jouw systeem, zodat deze niet langer blijven etteren of triggeren op situaties in jouw huidige leven. Je spoort de blokkades op met de biotensor, waarna je Neuro Emotionele Integratie gebruikt om ze los te koppelen. Je haalt hiermee de oude herinnering of trigger uit het celgeheugen van de organen. De biotensor helpt in dit proces op energetisch niveau om los te koppelen. 

Hier zie je ook direct de grote kracht van NEI. Waar we in de westerse geneeswereld hoofdpijn vaak onderdrukken met een paracetamol kijken we met NEI naar waar de hoofdpijn vandaan komt, zodat je er ook op lange termijn verlost van bent.

Kun je zelf aan de slag met de biotensor?

Denk je nu: dit is interessant, hier wil ik meer van weten dan ben je hier op de juiste plek.

Want: ja, je kunt zelf leren om de biotensor in te zetten bij het oplossen van emotionele blokkades.

Als je een stap wilt zetten in je persoonlijke ontwikkeling, je wilt groeien in je werk of als ondernemer, je om wilt leren gaan met je hooggevoeligheid of je bijvoorbeeld jouw kinderen wil ondersteunen in hun processen dan is de biotensor perfect voor jou.

Dit geldt ook als je nog een stapje verder wilt gaan en zelf NEI-therapeut worden of NEI wilt gebruiken als aanvullende methodiek in je bedrijf.

Aan de slag met de biotensor

Het Energetisch Huis biedt je een aantal opties om zelf te leren hoe je de biotensor inzet?

Gratis webinar: hoe je blijvend van je fysieke en mentale klachten afkomt door je emotionele blokkades op te ruimen.

In 90 minuten neem ik je mee naar de werking van je brein en hoe je hier invloed op kunt uitoefenen, zodat emoties zich niet meer vastzetten in jouw systeem.

Hierdoor kun jij veel meer voluit leven en voel je je minder tegengehouden door angsten en onzekerheden, vage fysieke klachten of spontane huilbuien en woedeaanvallen.

NEI Level 1: Jouw Energetisch Fundament
Ben jij er klaar mee om afhankelijk te zijn van anderen als het gaat om je fysieke en mentale gezondheid en wil jij zelf de touwtjes in handen hebben als het gaat om de gezondheid van zowel jezelf als je dierbaren? Dan is NEI level 1 iets voor jou.

 

Workshop biotensor

Is NEI Level 1 nu een brug te ver dan kun je ook starten met de workshop biotensor. Tijdens deze 1-daagse workshop ervaar je wat de biotensor voor jou kan betekenen. 

 

Volg mij op instagram waar ik tips en inspiratie deel over Energetische Therapie

Weet jij genoeg? Ben jij klaar om met je emotionele blokkades aan de slag te gaan net als iedereen hierboven?

01

eefke ooms energetisch therapeut

Energetische Healing

Enthousiast geworden en wil jij ervaren wat de biotensor voor jou kan betekenen?

02

eefke ooms energetisch therapeut

Workshop Biotensor

In deze ééndaagse maak jij kennis met de biotensor en leer jij de vertaalslag te maken van jouw onderbewustzijn naar jouw bewustzijn.

03

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Live)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht 

04

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Online)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht