Je huis energetisch reinigen: hoe doe je dat?

eefke ooms energetisch therapeut

Over Eefke

Hey, ik ben Eefke, het gezicht van en achter het Energetisch Huis. Ik ben een nuchtere Brabantse. Lang dacht ik dat ik moest kiezen tussen spiritualiteit en nuchterheid. Nu zie ik het als mijn grootste kracht om deze 2 werelden met elkaar te verbinden op een laagdrempelige manier. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met je!

Webinar:

Hoe je blijvend van je fysieke en mentale klachten afkomt door je emotionele blokkades op te ruimen.
Ontdek in 90 minuten hoe emoties zich vastzetten in jouw systeem en wat de biotensor hierin voor jou kan betekenen.

Herken je dit: je krijgt bezoek van familie of vrienden, ze stappen je huis binnen en je denkt: ‘dit voelt raar, wat is hier gebeurd?’. Je voelt dat er iets niet klopt of dat de energie verandert zodra ze binnenstappen. Misschien hebben je ouders of je vrienden net ruzie gehad en voel je deze negatieve energie ‘hangen’.

Er kan van alles aan de hand zijn, maar het feit is dat je merkt dat de energie anders stroomt en dat dit invloed heeft op jouw eigen energie.

Op dat moment kun je ervoor kiezen om je huis of een bepaalde ruimte energetisch te reinigen om de energie te reguleren. In dit blog leg ik uit wat energetische reiniging is en hoe je een biotensor kunt gebruiken om een ruimte of je hele huis energetisch te reinigen.

Energie in een huis of een ruimte: hoe zit dat?

Energie kan blijven hangen in een ruimte. Energieën van jezelf, van huisgenoten maar ook van vorige bewoners. Deze energieën kunnen zich ophopen en het kan zijn dat je dit voelt, zeker als je sensitief bent. In feite zou je kunnen zeggen dat de energie in een ruimte op dat moment niet lekker stroomt, omdat de negatieve energie blijft hangen.

Dit geldt overigens niet alleen in je eigen huis, maar ook in andere ruimtes waar je bent.

Denk maar eens aan een vakantiehuisje of een hotelkamer, een plek waar veel mensen komen en gaan in korte tijd. De energie van vorige bezoekers blijft hangen in het huisje en als dit niet energetisch gereinigd wordt dan kan dit jou beïnvloeden.

Je kunt op verschillende manieren merken of de energie in een ruimte niet ‘klopt’ of zwaar aanvoelt. Misschien merk je dit bij jezelf, maar het kan ook zijn dat je kinderen, vooral als ze gevoelig zijn voor energie, hier last van hebben. Je kunt het bijvoorbeeld merken doordat:

 • Jij en/of de kinderen slecht slapen (in een bepaalde kamer).
 • De energie ‘zwaar’ voelt.
 • Je worstelt met een bepaalde somberheid of moeheid.
 • Een bepaalde kamer of ruimte niet fijn voelt.
 • Je huis niet als ’thuis’ voelt en je dit niet echt kunt duiden in woorden.
 • Je het lastig vindt om te ontspannen in een huis of op een bepaalde plek.
 • Huisdieren bepaalde ruimtes lijken te mijden.
 • Je bezoek hebt gehad en je geïrriteerd of geprikkeld bent na de tijd.

De invloed van wateraders, aardstralen en straling

Soms lijkt energie ‘niet tastbaar’, maar er zijn wel degelijke concrete energetische oorzaken te noemen van verstoringen in energie.

Wist je bijvoorbeeld dat de elektromagnetische straling van apparaten invloed heeft op de algehele energie in een ruimte of een woning. Als apparaten zoals een televisie veel straling geven en je hier gevoelig voor bent, heeft dit invloed op hoe jij je voelt.

Dit geldt ook voor wateraders en aardstralen. Wateraders en aardstralen zijn natuurlijke energiebanen die door de grond lopen en de energie in je huis kunnen beïnvloeden. Je herkent ze vaak doordat een kind in een bepaalde slaapkamer niet kan slapen, maar in een andere ruimte in huis wel. Of doordat een kat of een hond niet in een bepaalde ruimte van het huis wil komen. Het kan dus behoorlijk invloed hebben op de energie in een huis.

Het energetisch reinigen van je huis

Als je weet hoe je jouw huis energetisch moet reinigen, heb je een waardevolle tool in handen voor beter energiemanagement.

Stel je voor dat je een zware dag hebt gehad op je werk. Je komt thuis, de kinderen zijn terug van school en er heerst veel irritatie. De kinderen hebben driftbuien, gedragen zich als ongeleide projectielen en zijn geprikkeld. Jij hebt hier ook last van, wat zich uit in spanningen tussen jou en je partner. In zo’n situatie kan het reguleren van de energie in huis enorm helpen om de balans te herstellen.

Om die reden is het helpend wanneer je weet hoe je jouw huis energetisch moet reinigen.

Hoe reinig je een huis energetisch?

Er zijn veel verschillende manieren om je huis energetisch te reinigen. In dit blog zal ik uitgebreider ingaan op het reinigen van je huis met de biotensor.

Maar er zijn meer manieren, je kunt je huis bijvoorbeeld reinigen door:

 • het gebruik van kristallen, zoals bergkristal en rozenkwarts om de energie te balanceren.
 • het gebruik van zout, zout staat bekend om z’n vermogen om energieën te absorberen.
 • wierook of salie te gebruiken, hiermee kun je ruimten reinigen.
 • de biotensor in te zetten om de energie te neutraliseren, energie toe te voegen en energie af te voeren.

Je huis reinigen met de biotensor?

Je kunt je huis of een specifieke ruimte energetisch reinigen met behulp van een biotensor. De biotensor is een energetisch meetinstrument wat resoneert op energie. Dit betekent dat de biotensor reageert op de energie in je omgeving. Je kunt de biotensor gebruiken om emotionele blokkades of onverwerkte emoties op te sporen en op te ruimen, maar ook om je energiemanagement te verbeteren.

Als we dit toepassen op de energie in een ruimte of een huis, kan de biotensor aangeven of de energie neutraal, positief of negatief is. Stel je voor dat je merkt dat een bepaalde kamer in je huis zwaar en onprettig aanvoelt. Door de biotensor te gebruiken, achterhaal je eenvoudig of de energie in deze ruimte neutraal is of niet. Vervolgens kun je de biotensor inzetten om deze negatieve energie af te voeren en positieve energie toe te voegen.

Dit betekent dat je met de biotensor een tool in handen hebt die je eenvoudig kunt gebruiken om de energie in een ruimte te beïnvloeden. Dit is niet alleen nuttig voor jezelf, maar ook voor je huisgenoten.

Bijvoorbeeld, als je merkt dat je kinderen zich vaak onrustig of prikkelbaar voelen in hun slaapkamer, kun je de biotensor gebruiken om de energie in die ruimte te reinigen en te verbeteren.

Kan ik zelf leren om met de biotensor te werken?

Ja, de biotensor is een fantastisch instrument om in te zetten voor je eigen energiemanagement. Het goede nieuws is dat je zelf kunt leren om met de biotensor te werken. Het Energetisch Huis biedt je diverse opties om met de biotensor te leren werken.

Kijken we naar het energetisch reinigen van je huis dan leer je in NEI level 1 bijvoorbeeld hoe je:

 • De energie in een ruimte reinigt
 • Energie toevoegt en energie afvoert met de biotensor
 • Wateraders en aardstralen opspoort en neutraliseert in energie
 • Elektromagnetische straling opspoort en reduceert

Tijdens de workshop biotensor leer je hoe je de biotensor inzet in je dagelijks leven, dit is dus een hele praktische kennismaking die uitermate geschikt is als je kennis wilt maken met de biotensor.

Zelf leren hoe je NEI inzet?

Hoe lang wil je nog dat emotionele blokkades jouw vrijheid in de weg staan? Door met NEI aan de slag te gaan reken je af met fysieke en mentale klachten. Jouw onderbewustzijn heeft alle antwoorden.

Wil je zelf leren hoe je NEI inzet en hoe je jouw emotionele blokkades aanpakt? Het Energetisch Huis biedt je een aantal opties:

Gratis webinar: hoe je blijvend van je fysieke en mentale klachten afkomt door je emotionele blokkades op te ruimen.

In 90 minuten neem ik je mee naar de werking van je brein en hoe je hier invloed op kunt uitoefenen, zodat emoties zich niet meer vastzetten in jouw systeem.

Hierdoor kun jij veel meer voluit leven en voel je je minder tegengehouden door angsten en onzekerheden, vage fysieke klachten of spontane huilbuien en woedeaanvallen.

NEI Level 1: Jouw Energetisch Fundament

Ben jij er klaar mee om afhankelijk te zijn van anderen als het gaat om je fysieke en mentale gezondheid en wil jij zelf de touwtjes in handen hebben als het gaat om de gezondheid van zowel jezelf als je dierbaren? Dan is NEI level 1 iets voor jou. Dit kun je zowel volledig online als live volgen.

Workshop biotensor

Is NEI Level 1 nu een brug te ver dan kun je ook starten met de workshop biotensor. Tijdens deze 1-daagse workshop ervaar je wat de biotensor voor jou kan betekenen. Je kunt de workshop online en live volgen. Je krijgt je eigen biotensor en we leren er direct mee te werken. 

Volg mij op instagram waar ik tips en inspiratie deel over Energetische Therapie

Weet jij genoeg? Ben jij klaar om met je emotionele blokkades aan de slag te gaan net als iedereen hierboven?

01

eefke ooms energetisch therapeut

Energetische Healing

Enthousiast geworden en wil jij ervaren wat de biotensor voor jou kan betekenen?

02

eefke ooms energetisch therapeut

Workshop Biotensor

In deze ééndaagse maak jij kennis met de biotensor en leer jij de vertaalslag te maken van jouw onderbewustzijn naar jouw bewustzijn.

03

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Live)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht 

04

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Online)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht