Eefke

Traject
'Jouw beeld op tafel'

Wil jij naast het werken met NEI een mega praktische, inzichtelijke en speelse methode als aanvulling op je biotensor consulten?

Een manier die het je makkelijker maakt om de werkelijke hulpvraag boven tafel te krijgen?

Dan is het verbredingstraject ‘Jouw beeld op tafel’ interessant voor jou!

Energetisch Huis Jouw beeld op tafel uitgelicht met format ()

Nadat jouw fundament stevig is gelegd in NEI level 1, heb je twee opties:

1. Het verdiepingstraject NEI level 2: ‘De Energetische Verdieping’, waarin je nóg verder je vaardigheden, skills en diepgang uit gaat breiden op het gebied van Neuro Emotionele Integratie en de biotensor

2. Het verbredingstraject ‘Jouw beeld op tafel’, waarin je naast het werken met NEI en de biotensor een compleet nieuwe, maar mega aanvullende methode krijgt om toe te passen binnen je consulten.

In de volgende video neem ik je verder mee in de verschillende mogelijkheden:

"Zet beeldend & contextueel op tafel wat er in het hoofd van jouw cliënt speelt."

Wat houdt Jouw beeld op tafel in?

Jouw beeld op tafel is een eigen ontwikkelde werkwijze van verschillende methodieken. Het is een creatief middel om je gesprek te ondersteunen door middel van beeld. Je zet samen met je cliënt neer wat er in het hoofd omgaat, om een goede beginsituatie te schetsen. Je kunt vervolgens het hele consult enkel met de poppetjes doen of dit combineren met NEI en de biotensor.

Deze werkwijze is een combinatie van contextuele therapie, beeldende therapie en systeemtherapie. In dit traject ontvang je heel veel ondersteunende theoretische kennis, waardoor je meer besef, herkenning en erkenning krijgt van wat jij/je cliënt doormaakt en beleeft.

Het werkt verhelderend, het geeft inzicht en context bij een verhaal en/of situatie, waardoor het gemakkelijker is het ‘werkelijke probleem’ boven tafel te krijgen en je dus gelijk een laag dieper te werk kunt gaan en daardoor iemand kunt helpen om door zijn/haar hoofd (EGO) heen te breken en zodoende naar het gevoel te komen.

Op 11 april 2024 gaf Eefke een masterclass over dit gloednieuwe traject: wat het inhoudt en wat het je kan brengen. Benieuwd naar deze masterclass? Klik op de button om hem terug te kijken!

Jouw beeld op tafel poppetjes

De voordelen van het werken met "de poppetjes"

Jouw beeld op tafel kan (net als NEI) zowel tijdens live sessies als online worden toegepast, in het traject leer je ook hoe je online sessies geeft met inzet van de poppetjes.

Social proof 2
Social proof 1
Social proof 3

De volgende thema’s komen aan bod in Jouw beeld op tafel:

Spaceholding

Hoe creëer je een bedding van veiligheid en vertrouwen voor je client? Wat is hiervoor nodig? Uitleg van bepaalde competenties vertaald naar praktische tips & tricks.

Verschillende bewustzijnsniveau’s

Iedereen heeft verschillende bewustzijnsniveau’s (delen) in zichzelf. Door die opdeling in jezelf inzichtelijk te maken op tafel schept het een startpunt om met de verschillende delen in jezelf aan de slag te gaan. (Deze verdiepingsslag is te combineren met ALLE thema’s welke hier benoemd worden maar ook te combineren met alle werkmodellen van NEI!)

Parentificatie

Parentificatie wil zeggen dat je als kind de rol van ouder op je neemt met de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden. Hoe kun je dit inzichtelijk maken en welke beweging kun je hierin op gang brengen?

Keuzes

Twijfelen en het uitstellen van het maken van keuzes kost ontzettend veel energie. Door middel van vloerankers en verschillende oefeningen breng je helderheid en inzicht. Eventuele blokkades kunnen we weghalen met NEI.

Introductie methode

Hoe introduceer je de methode binnen je consult? Hoe leg je uit wat het is? Hoe breng je de poppetjes op tafel en wat zijn de stappen?

Coping

Je leert wat gezonde en ongezonde copingsstijlen (overlevingsmechanismen) zijn, en leert deze inzichtelijk te maken op tafel.

Transactionele Analyse

TA is een (reeds bestaande) methode die de communicatie met anderen inzichtelijk maakt. Het toepassen van TA middels de poppetjes brengt veel helderheid op tafel en helpt bij het inzichtelijk maken en nemen van verantwoordelijkheid. Ook de dramadriehoek en winnaarsdriehoek worden uitgelegd en toepasbaar gemaakt.

Hechtingsstijlen

Veel huidige problemen vinden zijn grondslag in een onveilige hechting in je jeugd. Wat is er nodig voor een veilige hechting, hoe kun je achterhalen of er sprake is van een onveilige hechting en hoe pak je dit door met NEI om de kern van het probleem aan te pakken?

Online consulten

Hoewel je wellicht zult denken dat je enkel fysieke consulten kunt geven met je beeld op tafel, is niets minder waar. Je leert in dit traject ook hoe je online consulten geeft met deze methode.

Patronen gezin van herkomst

Veel huidige problemen vinden zijn oorsprong in het gezin van herkomst. Hoe kun je een huidige casus linken en terugbrengen naar het gezin van herkomst? Welke verbanden zijn er te leggen? (om de angel vervolgens weg te halen met NEI).

Jouw rol als therapeut

Je gaat leren hoe je je eigen rol in consulten kunt analyseren en kunt terugbrengen naar thema’s welke bij jezelf spelen. Je gaat leren wat overdracht en tegenoverdracht is en hoe je zo oordeelloos mogelijk kunt zijn voor je cliënt.

Rouw

Rouw is een vaak complex proces met met verschillende fases. Hoewel dit zich niet laat sturen kan het heel helpend zijn de gevoelens die de cliënt voelt uit te pluizen en uiteen te zetten in een rouwpad. Uiteraard kun je dit ondersteunen met de biotensor.

Ondernemerschap

Uiteraard komt ook de link naar het ondernemerschap aan bod. Door middel van verschillende werkmodellen (zoals het Learning Zone model) en oefeningen kun je aan de slag met blokkades in je eigen business en met cliënten met business vraagstukken.

'Jouw beeld op tafel'
Online

Traject Jouw beeld op tafel Online uitgelicht

Ga je graag zelfstandig online aan de slag met een online community om je vragen te stellen?

In 12 online modules neem ik je stap voor stap mee stap mee in het werken met de poppetjes. 

Je ontvangt een complete set met materialen (o.a. de poppetjes) en een werkmodellenboek.

Wil je het traject online volgen en daarnaast ook oefenen onder begeleiding? Kies dan voor de variant hiernaast met live oefendagen.

'Jouw beeld op tafel'
Hybride (start na de zomer!)

Traject Jouw beeld op tafel

Wil je naast toegang tot de online omgeving je kennis verstevigen op 3 live oefendagen? 

Daarnaast zijn er live Q&A’s tussen de livedagen (van elk 60 min). Mocht je hier niet live bij aanwezig kunnen zijn geen probleem; je kunt je vragen vooraf insturen en achteraf krijg je een opname toegestuurd.

>>>> Pas na de zomer gaan de hybride trajecten van start. Je kunt nu alvast starten met de online variant en vanuit daar upgraden naar hybride. <<<<<

Vrijdag 19 april | 10.00-16.30

Online Q&A maandag 6 mei | 18.30-19.30

Vrijdag 17 mei | 10.00-16.30

Online Q&A maandag 10 juni| 18.30-19.30

Vrijdag 28 juni |10.00 -16.30

Klik hier om je aan te melden >>>

Dinsdag 28 mei | 09.30-16.00

Online Q&A maandag 3 juni | 09.30 – 10.30

Dinsdag 11 juni | 09.30-16.00

Online Q&A maandag 17 juni | 09.30 – 10.30

Dinsdag 25 juni |09.30-16.00

Klik hier om je aan te melden >>>

Na dit traject:

Investering

De investering voor de Online Do It Yourself traject van ‘Jouw beeld op tafel’ is €997,-, de investering voor de hybride variant met 3 live oefendagen en 2 Q&A momenten is €1750,-. Aangezien ik een gecertificeerd opleidingsinstituut ben, betaal ik (en jij dus ook) geen BTW. Beide trajecten kun je ook in 3 of 6 termijnen betalen.

Belangrijk: je kunt alleen met dit traject meedoen als je het NEI level 1 traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ hebt gevolgd.

Eefke

Het 3 maanden traject is inclusief:

  • 12 online modules waarin je stap voor stap uitleg krijgt over het werken met de poppetjes (je krijgt 2 jaar toegang tot de online omgeving, zodat je alles op je eigen tijd en tempo kunt doorlopen)

  • Online community in Huddle waar je tussentijds je vragen kunt stellen

  • Inclusief demonstratievideo’s waarin Eefke laat zien hoe je dit in de praktijk toepast

  • Uitgeschreven samenvatting per video

  • Certificaat na afronding

  • Materialenset met o.a. 12 poppetjes, ondersteunende materialen en werkmodellenboek om gelijk aan de slag te kunnen

  • Groep ambitieuze mannen en vrouwen die graag willen verbinden, top voor je netwerk!

  • Bij het hybride traject zitten 3 livedagen + 2 online Q&A’s

Veelgestelde vragen

Beide trajecten zijn een vervolgmogelijkheid na NEI level 1 en zijn in volledig online Do It Yourself format of inclusief 3 livedagen en 2 Q&A momenten aan te schaffen.

Het NEI level 2 traject is een verdiepend traject om je basis van Neuro Emotionele Integratie en de biotensor verder te verstevigen, waar Jouw beeld op tafel een verbredend traject is en als losse methodiek gecombineerd met NEI ingezet kan worden.

Dit is heel persoonlijk wat je voorkeur heeft. Bij NEI level 2 verstevig je eerst je basis van NEI alvorens je de methodiek van Jouw beeld op tafel er naast zet. Je specialiseert je in dit geval binnen NEI met verdiepende werkmodellen op specifieke thema’s.

Door Jouw beeld op tafel naast NEI level 1 te zetten, verbreed je je in je aanbod door 2 methoden naast elkaar te zetten. Je kunt in dit geval gelijk een heldere situatieschets maken met de poppetjes om een concrete hulpvraag te bepalen, welke je eventueel vervolgens door kunt pakken met NEI en de biotensor.

De Investering voor het online vervolgtraject is €997,-, en is alleen aan te schaffen ná afronding van het traject NEI level 1: “Jouw Energetisch Fundament”. Omdat ik een gecertificeerd opleidingsinstituut ben door het CRKBO betaal ik (en jij dus ook) geen btw. 

De Investering van het hybride vervolgtraject (het online vervolgtraject + 3 live oefendagen) is €1750,-. Beide trajecten zijn ook in 3 of 6 termijnen te betalen. 

De hybride trajecten (incl. live oefendagen) starten pas na de zomer. Dan maken we de startdata bekend en de locaties.

Je ontvangt na aankoop gelijk toegang tot de online leeromgeving.

Zeker weten! Het Energetisch Huis is een gecertificeerd opleidingsinstituut en daarnaast is het traject geaccrediteerd als opleiding de VVNT en bij GAT Register Opleidingen. 

We gaan er vanuit dat je de theorie al hebt doorgenomen als de oefendag is. Uiteraard is er ruimte om je vragen te stellen op de oefendagen.

Laat dan vooral even je interesse weten via welkom@energetischhuis.nl en dan breng ik je op de hoogte van de vervolgmogelijkheden.

Zeker! Aan het einde van het traject ontvang je een certificaat zodat je kunt aantonen dat je dit traject hebt gevolgd.

Om aan de slag te kunnen heb jij natuurlijk nieuwe materialen nodig! Ons streven is binnen 3 werkdagen jouw pakket verzendklaar maken en met de post meegeven. Op moment van verzending ontvang je automatisch een track&trace code in je mailbox, zodat jij je pakket ook zelf in de gaten kunt houden. Heb jij 7 dagen na ontvangen track&trace code nog steeds geen pakket ontvangen? Trek dan even aan de bel door te mailen naar welkom@energetischhuis.nl, dan kunnen wij even met PostNL contact opnemen en kijken wat er mis gaat.

De startset die je binnen gaat krijgen ziet er als volgt uit:BBFE FB F BC BED c

De set bevat (exacte kleur/poppetje kan afwijken van bovenstaande foto): 
1x opa
1x oma
3x man
3x vrouw 
2x jongetje
2x meisje 
2x ring
2x touw
2x zwart legoblokje
2x rood legoblokje
1x wolk
2x steen
10x kaartje 
4x schatkist
2x stokje 
3x houte blokje
1x werkmodellenboek