Heeft jouw kind last van driftbuien: dit kun je eraan doen!

eefke ooms energetisch therapeut

Over Eefke

Hey, ik ben Eefke, het gezicht van en achter het Energetisch Huis. Ik ben een nuchtere Brabantse. Lang dacht ik dat ik moest kiezen tussen spiritualiteit en nuchterheid. Nu zie ik het als mijn grootste kracht om deze 2 werelden met elkaar te verbinden op een laagdrempelige manier. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met je!

Webinar:

Hoe je blijvend van je fysieke en mentale klachten afkomt door je emotionele blokkades op te ruimen.
Ontdek in 90 minuten hoe emoties zich vastzetten in jouw systeem en wat de biotensor hierin voor jou kan betekenen.

Ken je dat: je kind ontploft uit het niets en loopt stampvoetend en schreeuwend door huis of in de winkel. Wat je ook doet: niets helpt. Een behoorlijke uitdaging voor jou als ouder, maar ook voor je kind. Want het kan een behoorlijke uitdaging zijn.

In dit blog kijken we samen naar waar de driftbuien vandaan komen en hoe je deze reguleert.

Driftbuien bij je kind

Elk kind heeft emoties. Dat is normaal en gezond. Soms zijn ze blij, soms verdrietig en soms boos. En dat is helemaal oké. Maar soms kunnen die emoties wat heftiger zijn, vooral op bepaalde leeftijden of bij sommige kinderen. Misschien merk je dat jouw kind vaak last heeft van driftbuien, meer dan andere kinderen. Dat kan een teken zijn dat ze moeite hebben om hun emoties te reguleren.

Een driftbui kan lastig zijn omdat je kind niet meer voor rede vatbaar is. Dat is voor jou als ouder lastig, maar ook voor je kind. Want doorgaans ontstaat een driftbui niet uit luxe. Er is iets gebeurd waardoor het systeem van jouw kind volloopt of zelfs overloopt. De driftbui is een gevolg.

'Help, mijn emoties zijn overweldigend'

Een driftbui is eigenlijk een uiting van “help, ik kan niet goed omgaan met mijn emoties”. Het komt er vaak heftig uit, omdat het interne systeem van je kind overweldigd raakt.

Er zijn een aantal redenen waardoor het systeem van je kind overloopt met prikkels:

Letterlijk te veel prikkels

Het kan zijn dat jouw kind letterlijk te veel prikkels heeft gehad. Een middagje met vriendjes spelen, een verjaardag met veel bezoek, warm weer, kleding die niet goed zit of een nieuwe juffrouw op school. Allemaal situaties waardoor een kind overprikkeld kan raken. Stel je even voor dat je kind een prikkelemmer heeft die overloopt. Dat is wat er gebeurt bij overprikkeling.

Waar wij als volwassenen dit vaak aan voelen komen of in staat zijn om dit beter te reguleren is dit voor jouw kind lastiger. Een driftbui kan het eindpunt zijn van alle prikkels die bij elkaar komen.

Emoties niet mogen uiten

Er is niet altijd direct ruimte voor jouw kind om emoties te uiten. Als ze op school zitten in een volle klas is er niet direct aandacht en ruimte om gevoelens er te laten zijn. Op een bepaalde manier wordt je kind geacht zich te gedragen en dan is er geen ruimte voor enorme huilbuien. Alleen leven deze emoties wel in jouw kind.

Gevolg kan zijn dat als jouw kind thuis komt en in z’n veilige omgeving is, dit er allemaal uitkomt in een woedeaanval of een driftbui. Het is een logisch gevolg en pure ontlading. Het kan helpen om met je kind te praten over wat hij beleefd heeft tijdens een dag en te vragen wat hij daarbij gevoeld heeft.

Niet goed geaard

Het kan zijn dat jouw kind niet goed geaard is. Als een kind goed geaard is, zit het goed in zijn lijf. Hoe beter hij of zij geaard is, hoe beter het verwerken van prikkels gaat. Maar er kunnen allerlei omstandigheden zijn waardoor jouw kind uit z’n lijf schiet.

Bijvoorbeeld als ze een spreekbeurt moeten geven op school of een prestatie moeten leveren met sporten waar druk opstaat. De spanning maakt dan bijvoorbeeld dat je kind niet meer geaard is, waardoor overprikkeling en een mogelijke driftbui op de loer liggen.

Je kunt je kind wel helpen door te aarden door hier specifiek aandacht aan te geven. Je kunt bijvoorbeeld aan het begin van de dag een oefening doen waarbij jouw kind zich verbindt met de aarde door te doen als hij of zij een boom is waarvan de wortels de grond in gaan. Als jouw kind een driftbui heeft kun je kijken of deze oefening helpt om weer te zakken in zijn of haar lijf.

Energie van anderen oppikken

Herken je het dat je kind uit school komt en vanuit het niets volledig lijkt te ontploffen. Als je kind gevoelig is voor de energie van anderen, dan kan het zomaar zijn dat hij of zij energie heeft opgepikt van een ander. Intens gevoelige kinderen pikken gemakkelijk de gevoelens en emoties van anderen om hen heen op. Dit kan ervoor zorgen dat ze na een dag op school behoorlijk overprikkeld raken.

Stel dat de juffrouw op school een rotdag heeft en op de onderlaag bozig is dan kan het zomaar zijn dat jouw kind dit oppikt. Een driftbui kan een manier zijn om deze energie te ontladen.

Hoe ga je om met driftbuien van je kind?

Het omgaan met de driftbuien van je kind kan behoorlijk uitdagend zijn. Vaak heb je al verschillende strategieën geprobeerd, maar lukt het simpelweg niet meer om tot je kind door te dringen. Het is begrijpelijk dat je je ongemakkelijk voelt als je kind stampvoetend in de winkel staat en iedereen naar je kijkt. Helaas zijn gewone grenzen in zo’n situatie vaak niet effectief.

Je kunt ervoor kiezen om streng in te grijpen, maar de vraag is of dat werkelijk helpt om het probleem bij de kern aan te pakken. Stel bijvoorbeeld dat je kind schreeuwt, omdat hij iets wil hebben wat hij niet mag krijgen. Als je dan boos reageert, maak je de situatie vaak alleen maar erger. Natuurlijk zijn er ook situaties waarin bepaald gedrag echt niet door de beugel kan en je duidelijke grenzen moet stellen.

Houd wel in je achterhoofd dat je kind deze uitbarstingen niet heeft om je bewust te pesten of lastig te vallen. Vaak is er een onderliggende frustratie of onzekerheid die ze nog niet kunnen uiten.

NEI-therapie of de workshop biotensor bij driftbuien van je kind

Wist je dat je jouw kind kunt helpen met behulp van NEI-therapie met de biotensor. De biotensor is een energetisch meetinstrument wat door middel van de spierspanning verbinding maakt met jouw onderbewustzijn of het onderbewustzijn van jouw kind.

Als ouder kun je de biotensor inzetten om je kind te helpen. Tijdens een NEI-sessie (Neuro Emotionele Integratie) test je bijvoorbeeld of de energie van het kind is vervuild of verzwakt, en waardoor dit veroorzaakt wordt.

Het kan bijvoorbeeld mega helpend zijn om een energetische bodyscan toe te passen. Je checkt dan met de biotensor in op het onderbewust van jouw kind. Je kunt uittesten waar de energie niet lekker stroomt en daar direct de blokkades opheffen. Dan kun je doen door energie af te voeren en energie toe te voegen.

De workshop biotensor kan hierin enorm helpend zijn.

Het energiemanagement van jouw kind

Met behulp van de biotensor kun je invloed uitoefenen op het energiemanagement van jouw kind. Door aan de slag te gaan met het neerzetten van een aura, het aarden van je kind en waar nodig het afvoeren en toevoegen van energie help je jouw kind om in balans te blijven.

Tijdens de workshop biotensor leer je deze basisvaardigheden toe te passen in jouw leven. Je kunt deze workshop zien als dag één van een EHBO les. De Eerste Hulp Bij Obstakels. Tijdens deze workshop leer je:

  • Hoe jij je verbindt met de biotensor
  • Hoe jij anderen kunt testen; waaronder je kinderen
  • Hoe je test welke factoren je energielevel versterken en verzwakken, dit kun je ook op je kinderen toepassen
  • Welke voeding een positieve of negatieve invloed heeft
  • Hoe je jouw energie en de energie van je kind goed bewaakt

Je kunt de workshop zowel online als offline volgen via het Energetisch Huis. Deze workshop is de perfecte start om kennis te maken met de biotensor én jouw onderbewustzijn.

Zelf leren hoe je NEI inzet?

Wil je zelf leren hoe je NEI inzet en hoe je jouw emotionele blokkades aanpakt? Het Energetisch Huis biedt je een aantal opties:

Gratis webinar: hoe je blijvend van je fysieke en mentale klachten afkomt door je emotionele blokkades op te ruimen.

In 90 minuten neem ik je mee naar de werking van je brein en hoe je hier invloed op kunt uitoefenen, zodat emoties zich niet meer vastzetten in jouw systeem.

Hierdoor kun jij veel meer voluit leven en voel je je minder tegengehouden door angsten en onzekerheden, vage fysieke klachten of spontane huilbuien en woedeaanvallen.

NEI Level 1: Jouw Energetisch Fundament

Ben jij er klaar mee om afhankelijk te zijn van anderen als het gaat om je fysieke en mentale gezondheid en wil jij zelf de touwtjes in handen hebben als het gaat om de gezondheid van zowel jezelf als je dierbaren? Dan is NEI level 1 iets voor jou. Dit kun je zowel volledig online als live volgen.

Workshop biotensor

Is NEI Level 1 nu een brug te ver dan kun je ook starten met de workshop biotensor. Tijdens deze 1-daagse workshop ervaar je wat de biotensor voor jou kan betekenen. Je kunt de workshop online en live volgen. Je krijgt je eigen biotensor en we leren er direct mee te werken. 

Volg mij op instagram waar ik tips en inspiratie deel over Energetische Therapie

Weet jij genoeg? Ben jij klaar om met je emotionele blokkades aan de slag te gaan net als iedereen hierboven?

01

eefke ooms energetisch therapeut

Energetische Healing

Enthousiast geworden en wil jij ervaren wat de biotensor voor jou kan betekenen?

02

eefke ooms energetisch therapeut

Workshop Biotensor

In deze ééndaagse maak jij kennis met de biotensor en leer jij de vertaalslag te maken van jouw onderbewustzijn naar jouw bewustzijn.

03

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Live)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht 

04

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Online)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht