NEI-therapie met de biotensor: hoe werkt dit?

eefke ooms energetisch therapeut

Over Eefke

Hey, ik ben Eefke, het gezicht van en achter het Energetisch Huis. Ik ben een nuchtere Brabantse. Lang dacht ik dat ik moest kiezen tussen spiritualiteit en nuchterheid. Nu zie ik het als mijn grootste kracht om deze 2 werelden met elkaar te verbinden op een laagdrempelige manier. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met je!

Webinar:

Hoe je blijvend van je fysieke en mentale klachten afkomt door je emotionele blokkades op te ruimen.
Ontdek in 90 minuten hoe emoties zich vastzetten in jouw systeem en wat de biotensor hierin voor jou kan betekenen.

Tijdens een NEI-sessie met de biotensor ga je aan de slag met het opheffen van emotionele blokkades die ten grondslag liggen aan fysieke of mentale klachten.

Ben je hierin geïnteresseerd en wil je weten hoe NEI-therapie met de biotensor in zijn werk gaat en wat je kunt verwachten van een sessie?

In deze uitgebreide blog neem ik je mee en leg ik stap voor stap uit hoe het proces verloopt.

Introductie van NEI-therapie met de biotensor

In je leven gebeuren veel dingen, positieve dingen en negatieve dingen. Al deze dingen neem je mee in wie je bent en wat je doet. Als er negatieve dingen gebeuren, kun je heftige emoties ervaren. Deze heftige emoties kun je niet altijd direct verwerken. Dus stel dat je als kind ziek bent geweest waardoor je ouders veel stress hadden en je vaak naar het ziekenhuis moest. Dat is een situatie waarin allemaal emoties en gevoelens zijn die je als kind niet altijd kunt verwerken.

Op latere leeftijd kun je hier last van krijgen, omdat deze opgeslagen emoties ‘etteren’ in je systeem en voor klachten zorgen. In zo’n situatie kan NEI-therapie met de biotensor een prachtige manier zijn om deze klachten aan te pakken.

Als eerste: de kerngedachte van NEI - onverwerkte emoties

Als je een emotie hebt gevoeld in een bepaalde situatie, maar deze niet verwerkt hebt zet deze emotie zich vast in je onderbewustzijn. Voorbeeldje: je bent bij je geboorte direct bij je moeder weggehaald en in de couveuse gelegd. Dit was geen fijne ervaring omdat je eenzaamheid ervaren, alleen als baby kun je deze emotie geen plek geven en juist verwerken. Het gevoel van eenzaamheid wat je daar voelde zet zich vast in je lichaam. In het celgeheugen van je organen om precies te zijn.

Misschien ken je de uitdrukkingen wel zoals ‘wat heb je op je lever’ of ‘je gal spugen’ wanneer het over emoties gaat. Deze uitdrukkingen laten zien dat er een verband is tussen hoe we ons voelen en onze organen.

Onverwerkte emoties en je hersenhelften

Wat er gebeurt, is dat je hersenhelften op dat moment niet goed samenwerken. Om te begrijpen hoe dit werkt, is het belangrijk om te weten dat je twee hersenhelften hebt. De linkerhersenhelft en de rechterhersenhelft. De linkerhersenhelft staat voor ratio en denken.

De rechterhersenhelft voor voelen en creativiteit (onder andere). Als jij een emotie voelt met je rechterhersenhelft, maar deze niet verwerkt met de linkerhersenhelft, dan zet deze emotie zich vast in je systeem.

Als we dit praktisch maken kun je denken aan een situatie waarin je vader buitenproportioneel boos op je werd. Daar schrok je zo van dat je in de freeze modus bent geschoten. Diep van binnen was je heel verdrietig, maar dat kon je op dat moment niet voelen en niet laten zien. Deze emotie heeft zich vastgezet in je lijf. Je hebt het verdriet niet verwerkt.

Een rugzak vol onverwerkte emoties

In je leven stapelen al die onverwerkte emoties zich op. Ze zetten zich vast in jouw systeem. Hier heb je niet de hele dag last van, maar er zijn momenten waarop deze oude emoties getriggerd worden. Er gebeurt iets in je leven wat een oude emotie of pijn aanraakt.

We grijpen even terug op het voorbeeld van de baby die zich eenzaam en alleen voelt omdat hij is weggehaald bij zijn ouders. Als deze baby volwassen wordt dan kan dit zich op latere leeftijd manifesteren in een angst voor afgesloten ruimtes. De angst voor afgesloten ruimtes is een angst die je ervaart in het hier en nu en die wordt getriggerd door een emotionele blokkade die eerder ontstaan is.

Andere voorbeelden zijn situaties waarin je partner je negeert, je moeder iets lelijks over je uiterlijk zegt of je een fout maakt op het werk. Je voelt dan niet alleen de pijn van nu, maar ook de pijn van vroeger. Dit merk je doordat je ‘buitensporig’ reageert.

De relatie tussen onverwerkte emoties en fysieke of mentale klachten

Onverwerkte emoties kunnen klachten geven. Zowel fysiek als mentaal.

Denk aan klachten zoals:

  • Burn-outklachten
  • Slapeloze nachten
  • Moeite met zwanger worden
  • Je worstelt met een miskraam die je hebt gehad
  • Je vindt keuzes maken lastig
  • Je zit niet lekker in je vel
  • Relatieproblemen
  • Je hebt letterlijk fysieke klachten (eczeem, psoriasis, migraine)

Al deze klachten hebben een dieperliggende oorzaak. Het laat zien dat er onderhuids iets ‘ettert’ in je systeem wat gezien wil worden. En dat is exact waar NEI-therapie met de biotensor komt kijken.

De rol van NEI Therapie

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode waarbij je onverwerkte emoties die opgeslagen zijn in je lichaam opspoort en opruimt. Met behulp van de biotensor ga je op zoek naar blokkades in je onderbewustzijn. Dit kunnen kleine dingen zijn, maar ook grote trauma’s. Met NEI achterhaal je snel wat de oorzaak is, zonder dat je ellenlange praatsessies of herbelevingen hebt.

Met NEI-therapie werk je altijd op de onderlaag, in het onderbewustzijn dus. Houd hierbij rekening met het feit dat 95% van je handelen en je gedrag onbewust gebeurt. Dus als je gedragsverandering wilt, vindt de meest effectieve verandering plaats in je onderbewuste.

Wat is de rol van de biotensor?

De biotensor is een energetisch meetinstrument wat de lichaamsfrequentie in jouw lichaam meet. Dat betekent dat hij reageert op spierspanning in jouw lijf. Dit instrument is gevoelig voor de kleinste trillingen in je lichaam, die ontstaan door je emoties en gedachten.

Doordat de biotensor trillingen kan opvangen wordt er gemeten of je denken, voelen en handelen in overeenstemming zijn met elkaar. Dit gaat dus vooral over of dat wat je inbrengt congruent is met je onderbewustzijn of dat hier nog iets ‘ouds’ op mee ettert.

De biotensor kun je zien als de brug tussen je bewustzijn en je onderbewustzijn.

Hoe ziet een sessie NEI met de biotensor eruit?

Als je een NEI-sessie boekt start je met een kort gesprek met de NEI-therapeut. Je geeft in het kort aan waar je tegenloopt op dit moment. Je fysieke of mentale klacht van dit moment is de ingang van de NEI-sessie. De NEI-therapeut gaat vervolgens samen met jou op zoek naar waar de hulpvraag ligt die prioriteit heeft.

Vervolgens ga je ook terug in de tijd om wanneer je een bepaalde emotie voor het eerst gevoeld, maar niet verwerkt hebt. Je stemt hierbij af op je onderbewustzijn met de biotensor. Als de oorsprong bekend is, kun je de emotionele blokkade loskoppelen uit je systeem.

Een praktijkvoorbeeld: Anneke heeft migraine

Ik heb het even praktisch voor je gemaakt met een voorbeeld.

Anneke heeft geen plezier in haar werk. Op haar werk is het rommelig, het voelt alsof haar manager geen vertrouwen in haar heeft. Het leven voelt stroperig, ze ziet op tegen haar werk en de laatste tijd speelt haar migraine weer op. Ze snapt niet goed waar het zit en dus heeft ze een NEI-sessie geboekt.

In deze NEI-sessie was de ingang haar migraine. Met de biotensor checken we in op haar onderbewustzijn. Hierbij komen we als huidige emotie uit op dat Anneke zich verward voelt. Als we de diepte ingaan en kijken wat de oorspronkelijke emotie is, dan gaat dit over controle. Het is een emotionele blokkade die ontstaan is toen ze 6 was. Haar moeder was ziek en Anneke had het gevoel dat ze geen controle had over wat er toen gebeurde.

Ze snapte niet goed wat er aan de hand was, maar haar verdriet en haar zorgen over haar moeder waren er wel. Dit heeft zich vastgezet in haar lijf.

Nu ze weer in een situatie komt waarin ze geen grip heeft en de controle verliest speelt deze emotionele blokkade weer op. Dit uit zich in migraine. Nu de oorsprong bekend is, kon de emotie van Anneke losgekoppeld worden. Dit betekent dat de onverwerkte emotie alsnog verwerkt in je systeem, waardoor deze niet langer ettert en zeurt in je systeem.

Hoe vind je betrouwbare NEI-therapeuten?

Heb je interesse in een NEI-therapie, dan is de vraag hoe je een betrouwbare NEI-therapeut vindt die bij je past. Als je zoekt via Google kun je voldoende NEI-therapeuten vinden die je goed kunnen helpen. Ik denk dat het belangrijk is dat je een NEI-therapeut vindt waar jij je goed bij voelt.

Wil je samenwerken met een therapeut die is opgeleid door het Energetisch Huis, dan vind je hier een overzicht van NEI-therapeuten.

Kun je zelf NEI toepassen in jouw leven?

Ja, het is heel goed mogelijk om zelf aan de slag te gaan met NEI en de biotensor. Je kunt zelf een biotensor kopen en hiermee aan de slag gaan. Je leert dan zelf hoe je de biotensor goed inzet om jezelf (en mensen in je omgeving) te helpen met fysieke en emotionele klachten. Nu moet je natuurlijk niet blind aan de slag met de biotensor, dit zou ik niet aanraden.

Het Energetisch Huis biedt met het traject NEI Level 1 een uitstekend fundament voor als je NEI en de biotensor in wilt zetten in je dagelijks leven. 

Waar kan het Energetisch Huis je bij helpen?

Wil je zelf leren hoe je NEI inzet en hoe je jouw emotionele blokkades aanpakt? Het Energetisch Huis biedt je een aantal opties:

Gratis webinar: hoe je blijvend van je fysieke en mentale klachten afkomt door je emotionele blokkades op te ruimen.

In 90 minuten neem ik je mee naar de werking van je brein en hoe je hier invloed op kunt uitoefenen, zodat emoties zich niet meer vastzetten in jouw systeem.

Hierdoor kun jij veel meer voluit leven en voel je je minder tegengehouden door angsten en onzekerheden, vage fysieke klachten of spontane huilbuien en woedeaanvallen.

NEI Level 1: Jouw Energetisch Fundament

Wil je diepe stukken in jezelf aankijken en emotionele blokkades leren opruimen die ten grondslag liggen aan je fysieke of mentale klachten, dan is NEI Level 1 iets voor jou. In dit traject zit ook de workshop biotensor inbegrepen. 

Workshop biotensor

Is NEI Level 1 nu een brug te ver dan kun je ook starten met de workshop biotensor. Tijdens deze 1-daagse workshop ervaar je wat de biotensor voor jou kan betekenen. 

Volg mij op instagram waar ik tips en inspiratie deel over Energetische Therapie

Weet jij genoeg? Ben jij klaar om met je emotionele blokkades aan de slag te gaan net als iedereen hierboven?

01

eefke ooms energetisch therapeut

Energetische Healing

Enthousiast geworden en wil jij ervaren wat de biotensor voor jou kan betekenen?

02

eefke ooms energetisch therapeut

Workshop Biotensor

In deze ééndaagse maak jij kennis met de biotensor en leer jij de vertaalslag te maken van jouw onderbewustzijn naar jouw bewustzijn.

03

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Live)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht 

04

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Online)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht