NEI Therapie: wat is het en hoe werkt het?

eefke ooms energetisch therapeut

Over Eefke

Hey, ik ben Eefke, het gezicht van en achter het Energetisch Huis. Ik ben een nuchtere Brabantse. Lang dacht ik dat ik moest kiezen tussen spiritualiteit en nuchterheid. Nu zie ik het als mijn grootste kracht om deze 2 werelden met elkaar te verbinden op een laagdrempelige manier. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met je!

Webinar:

Hoe je blijvend van je fysieke en mentale klachten afkomt door je emotionele blokkades op te ruimen.
Ontdek in 90 minuten hoe emoties zich vastzetten in jouw systeem en wat de biotensor hierin voor jou kan betekenen.

Stel je eens voor dat je een manier hebt die helpt om je onverwerkte emoties die vastzitten in je systeem alsnog te kunnen verwerken. Misschien ben je wel eens boos, verdrietig of bang zonder duidelijke reden. Of wellicht worstel je met onverklaarbare fysieke klachten die steeds terug blijven komen. 

Dit is waar NEI in beeld komt: Neuro Emotionele Integratie helpt je om vastgeroeste patronen, onverwerkte emoties en belemmerende overtuigingen blijvend op te sporen en los te laten. In dit blog ga ik uitgebreid in op wat NEI is. Je ontdekt hoe NEI werkt, wat het verband is met de biotensor en in welke situaties NEI helpend kan zijn. 

Wat is NEI-therapie?

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie, afgekort NEI. Het is een werkwijze die je helpt om te kijken naar de emotionele blokkades die ten grondslag liggen aan een fysieke of mentale klacht. Het gaat hierbij over de relatie tussen je gevoel en je gedrag.

Met NEI kijk je naar de oorsprong van het probleem

Anders dan bij onze westerse geneeswijze – waar we bij een opkomende hoofdpijn snel een paracetamol nemen en doorgaan – kijkt NEI (volgens de Chinese geneeskunde) voorbij de klacht naar de oorsprong van het probleem.

De fysieke en mentale klacht wordt hierbij enkel gezien als de signaalfunctie vanuit het lichaam. Dit is ook gelijk de reden dat NEI zo effectief wordt bevonden → wanneer er aandacht is voor de kern/oorsprong van de klacht verdwijnt deze vaak als sneeuw voor de zon. 

Emotionele blokkades in het onderbewustzijn

Iedereen heeft emotionele blokkades in zijn of haar onderbewustzijn, hier ontkom je helaas niet aan. Zolang deze blokkades onbewust nog aanwezig zijn in jouw systeem, blijven deze etteren en beïnvloeden deze je in je dagelijkse doen en laten en kom je steeds in situaties die je eigenlijk niet meer wilt.

Zo kan het zijn dat je nu telkens over je grenzen heen gaat, omdat je hier vroeger op afgestraft bent of lukt het je niet om af te rekenen met de ‘harde werker’ in jezelf omdat je ouders je dit al die tijd hebben mee gegeven. Allebei symptomen van een emotionele blokkade. Maar ja, hoe doorbreek je dit?

Zolang je bewustzijn en onderbewustzijn niet op één lijn zitten kost dat energie. Dat is precies het punt waar NEI om de hoek komt kijken.

Het antwoord op vragen waar je rationeel de vinger niet op kunt leggen

NEI is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen. NEI is de tool om het antwoord te krijgen op de vragen waar jij rationeel de vinger niet op kunt leggen. Met Neuro Emotionele Integratie kun je uittesten welke emoties er op dit moment spelen bij de klachten die je ervaart.

Aan de slag met emotionele blokkades

Als een emotie of gebeurtenis niet goed wordt verwerkt, kan het zich in je systeem vastzetten als een blokkade. De linker- en de rechterhersenhelft werken op dat moment niet goed samen. Deze onverwerkte emoties of denkpatronen zetten zich vast in je lijf. In het celgeheugen van je organen om precies te zijn.

De linker- en de rechterhersenhelft

Je hersenen bestaan uit een linkerhelft en een rechterhelft. Je rechterhersenhelft staat voor onder andere voelen, emoties en ervaren. De linkerhersenhelft voor rationeel, begrijpen en feiten. Als de twee hersenhelften samenwerken kun je dingen plaatsen en begrijpen en dit zodoende verwerken uit jouw systeem. Als dit niet het geval is, dan is dat het moment waarop een emotie zich vast kan zetten in je systeem.

Als jij iets voelt met je rechterhersenhelft en je linkerhersenhelft dit niet begrijpt of niet kan verwerken, dan zet zich dit vast in je systeem.

Hoe kan het dat de emotie niet verwerkt wordt?

Een niet verwerkte emotie kan bijvoorbeeld ontstaan wanneer je een emotie voelt die je niet begrijpt of begrepen hebt. Dit kan gebeurd zijn toen je kind was. Je voelde misschien een heftige emotie, om wat voor reden dan ook, maar je begreep niet goed wat het betekende. Misschien was je erg bang toen je per ongeluk verdwaalde in een supermarkt, of voelde je je heel alleen toen je op je eerste schooldag niemand kende.

Je systeem snapt niet wat er gebeurt en dus zet de emotie zich vast. In je leven komen heftige dingen voorbij die je niet altijd direct kunt verwerken.

Soms zijn dit echt traumatische gebeurtenissen (dit noemen we ook wel trauma’s met een hoofdletter T) zoals een ongeval, een overlijden of gepest worden, maar dit hoeft zeker niet altijd een hele grote gebeurtenis te zijn.

Het kan ook een nare opmerking van je vader zijn of de juf die een bepaalde opmerking maakte die jij niet begreep (dit zijn trauma’s met een kleine letter t).

Onverwerkte gebeurtenissen en onverwerkte emoties

Deze onverwerkte gebeurtenissen zorgen voor onverwerkte emoties en worden in je lichaam opgeslagen, in het celgeheugen van een orgaan om precies te zijn. Dat is ook waar de spreekwoorden ‘wat heb je op je lever, je gal spugen, een steen op je maag etc.’ vandaan komen.

Kinesiologie en spierspanning als basis van NEI

NEI is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen en is gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Integra en Touch For Health.

NEI werkt op basis van spierspanning en is dus ook (deels) gebaseerd op kinesiologie. Ieder mens heeft een bepaalde levensenergie en deze energie is meetbaar voor de biotensor.

Door deze energie te meten kun je nagaan waar verstoringen zitten en ook contact maken met je onderbewustzijn.

Je systeem reageert met een bepaalde spierspanning en dit is meetbaar met bijvoorbeeld de biotensor, de O-ring of andersoortige spiertesten.

Als je iets aangeeft waar je bewustzijn en onderbewustzijn het niet eens zijn, dan ontstaat er een kort moment van stress in je lijf. En dat moment is meetbaar.

Power versus force van David R. Hawkins

Wil je de diepte in en een vorm van bewijs voor het bestaan van kinesiologie dan is het boek power versus force van de Amerikaanse psychiater David R. Hawkins een aanrader. In dit boek geeft hij een wetenschappelijke onderbouwing van de gedachte achter kinesiologie.

NEI Therapie met de biotensor

De biotensor is een energetisch meetinstrument wat door middel van spierspanning in jouw lijf verbinding maakt met jouw onderbewustzijn. De biotensor reageert op trillingsfrequentie, waardoor het trillingen kan detecteren.

Als er geen congruentie is tussen jouw denken en voelen, dan vertaalt dit zich in een disbalans en de biotensor brengt dit aan het licht. Kortom: met de biotensor kun je verstoringen in energie detecteren en dit helpt jou om de vertaalslag te maken van je onderbewuste brein naar je bewuste brein.

Waarom wil je NEI-Therapie doen?

Het is belangrijk om je te realiseren dan maar liefst 95% van je handelen bepaald wordt door je onderbewustzijn. Dat betekent dat het grootste deel van jouw gedrag gebaseerd is op dat wat in je onderbewustzijn plaatsvindt. 

Het is alsof er een verborgen bestuurder in jou aan het stuur zit die invloed heeft op alles wat je doet, zonder dat je dit bewust kiest. Wil je gedrag veranderen dan moet je aan de slag met je onderbewustzijn, exact waar NEI-therapie zich op richt.

Blokkades losmaken uit het celgeheugen

Tijdens een NEI consult met de biotensor wordt altijd gekeken naar welke emotionele blokkades er ten grondslag liggen aan de klachten die je hebt. De biotensor reageert hier dan vervolgens op door je informatie terug te geven waar dit zijn oorsprong vindt.

Vervolgens gebruik je de biotensor om deze blokkade los te maken uit het celgeheugen.

Voor welke vraagstukken kun je NEI inzetten?

Je vindt hieronder een aantal voorbeelden van vraagstukken, klachten of problemen waarbij NEI-therapie met de biotensor kan helpen. Let wel: dit is een indicatie.

Belemmerende patronen of mentale klachten
 • Je bedrijf loopt niet goed of stagneert
 • Je bent niet gelukkig
 • Je saboteert je eigen succes
 • Je vindt keuzes maken lastig
 • Weinig zelfvertrouwen hebben
 • Relatieproblemen
 • De lat hoog leggen
 • Faalangst
Belemmerende emoties

Worstel je met heftige emoties of ervaar je emotionele problemen zoals:

 • Paniekaanvallen
 • Boosheid
 • Neerslachtigheid
 • Angsten
 • Onrust
 • Driftbuien
 • Je ervaart soms hele heftige emoties
Fysieke klachten of lichamelijke klachten

Fysieke of lichamelijke klachten gaan vaak samen met emotionele blokkades. Denk hierbij aan fysieke klachten zoals:

 • Weinig energie
 • Vermoeidheid
 • Snel overprikkeld
 • Herstel na burn-out
 • Eczeem
 • Heftige menstruatiecyclus
 • Slaapproblemen
 • Allergie
 • Long Covid
 • Chronische ziekten (prikkelbare darm, schildklier, migraine)
Kinderen

Je kunt NEI-therapie inzetten als je handvatten zoekt in relatie tot je kinderen. Denk hierbij aan situaties zoals:

 • Je kind is snel overprikkeld
 • Een kind heeft last van driftbuien
 • Een kind reageert verdrietig
 • Fysieke klachten bij je kind
 • Slaapproblemen bij kinderen

Maar ook in het geval van een miskraam, een onvervulde kinderwens of tijdens de zwangerschap kan NEI helpend zijn.

Zelf leren hoe je NEI inzet?

Hoe lang wil je nog dat emotionele blokkades jouw vrijheid in de weg staan? Door met NEI aan de slag te gaan reken je af met fysieke en mentale klachten. Jouw onderbewustzijn heeft alle antwoorden.

Wil je zelf leren hoe je NEI inzet en hoe je jouw emotionele blokkades aanpakt? Het Energetisch Huis biedt je een aantal opties:

Gratis webinar: hoe je blijvend van je fysieke en mentale klachten afkomt door je emotionele blokkades op te ruimen.

In 90 minuten neem ik je mee naar de werking van je brein en hoe je hier invloed op kunt uitoefenen, zodat emoties zich niet meer vastzetten in jouw systeem.

Hierdoor kun jij veel meer voluit leven en voel je je minder tegengehouden door angsten en onzekerheden, vage fysieke klachten of spontane huilbuien en woedeaanvallen.

NEI Level 1: Jouw Energetisch Fundament
Ben jij er klaar mee om afhankelijk te zijn van anderen als het gaat om je fysieke en mentale gezondheid en wil jij zelf de touwtjes in handen hebben als het gaat om de gezondheid van zowel jezelf als je dierbaren? Dan is NEI level 1 iets voor jou.

Workshop biotensor

Is NEI Level 1 nu een brug te ver dan kun je ook starten met de workshop biotensor. Tijdens deze 1-daagse workshop ervaar je wat de biotensor voor jou kan betekenen. 

 

Volg mij op instagram waar ik tips en inspiratie deel over Energetische Therapie

Weet jij genoeg? Ben jij klaar om met je emotionele blokkades aan de slag te gaan net als iedereen hierboven?

01

eefke ooms energetisch therapeut

Energetische Healing

Enthousiast geworden en wil jij ervaren wat de biotensor voor jou kan betekenen?

02

eefke ooms energetisch therapeut

Workshop Biotensor

In deze ééndaagse maak jij kennis met de biotensor en leer jij de vertaalslag te maken van jouw onderbewustzijn naar jouw bewustzijn.

03

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Live)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht 

04

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Online)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht