Wat moet een nuchtere brabantse vrouw met een biotensor?

Nou, dát ga ik je vertellen!

Yes, Ik had precies wat ik altijd wilde!

Een fantastische carrière, een fijn huis, lieve vriend en inmiddels waren we ook ouders geworden van onze zoon Teun. Toch voelde het niet zoals ik het me had voorgesteld…

Waar ik verwacht had een trots en voldaan gevoel te ervaren, voelde ik stress, spanning en rusteloosheid. 

Het echte ‘genieten’ kwam maar niet, ondanks dat ik van alles probeerde om dit te bereiken. Gedachten als “Is dit het nou?” en “ben ik de enige die me zo voelt?” spookten dagelijks door mijn hoofd. Natuurlijk gevolgd door een schuldgevoel dat ik deze gedachten überhaupt had.

Ik was op zoek, echter wist ik nog niet waarnaar. Tot ik twee keer achter elkaar een miskraam kreeg.

Domme pech...

Ik ging zelf op zoek naar mijn antwoorden

De gynaecologen in het ziekenhuis vertelden me dat het ‘domme pech’ was, onderbouwde dit met percentages en stuurde me weer naar huis. Toch voelde ik dat hier meer achter zat, en eigenwijs als ik ben zocht ik verder naar mijn antwoorden.

Zodoende kwam ik bij Energetische therapie uit. 

Eerst was ik nog best sceptisch. Ik dacht: Yeah right, gaat zo’n apparaatje mij nu vertellen wat er speelt en me helpen om me beter te voelen? Maar ik las zoveel positieve verhalen en iets in mij gaf aan dat ik dit mocht doen dus ik gaf het het voordeel van de twijfel.

Ik was op zoek, echter wist ik nog niet waarnaar. Tot ik twee keer achter elkaar een miskraam kreeg.

eefke ooms energetisch therapeut

Mijn kennismaking met de biotensor

Die nuchtere kijk heb ik van huis uit meegekregen. Ik ben opgegroeid in een nuchter brabants gezin met de filosofie “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Mijn ouders hadden al vroeg door dat het gebaande pad niet voor mij was weggelegd.

Ik heb de basishouding alles te willen uitproberen en ontdekken. Het altijd nét even anders dan de rest willen doen.

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool in Maastricht. En waar de meeste vriendinnen een jaartje gingen reizen of het studentenleven verder ontdekten, dook ik gelijk in een mega serieuze baan.

Binnen 3 jaar was ik Managing Director van merken als o.a. Moroccanoil en nog een paar jaar later was ik Operationeel Directeur, nog vóór mijn dertigste verjaardag. Ik zat in de directie met twee mannen van minstens 20 jaar ouder waar ik natuurlijk niet voor onder wilde doen. 

En met deze mannelijke energie stapte ik mijn eerste energetische consult in. Belemmerende gedachten, vorige generatie belasting, aura zwakte, de termen vlogen me om de oren. En het gekke is, het voelde als thuiskomen! 

De antwoorden, waarvan ik niet eens wist dat ik er naar op zoek was, lagen voor het oprapen. Ik werd helder, rustig en voelde me sterk. Mijn lijf voelde ontspannen aan.

Waar ik dacht dat mijn energieniveau wel op orde was, voelde ik opeens een golf energie door mijn lichaam stromen. Ik was verbluft hoeveel beter ik me zowel mentaal als fysiek voelde, al na het eerste consult.

Toen wist ik gelijk: Dit wil ik ook kunnen!

Binnen een week schreef ik me in om me volledig onder te dompelen in de wereld van Energetische therapie met de intentie dit enkel voor mezelf en mijn gezin in te zetten.

Ik was op dat moment namelijk zwanger van onze dochter Fieke en bij Teun maakte het me ontzettend onzeker dat hij als kleine baby niet kon vertellen wat er was als hij huilde. Dit wilde ik deze keer anders aanpakken en mezelf hier goed bij ondersteunen. 

Waar ik altijd had gedacht ‘niet zo gevoelig’ te zijn, opende de opleiding de deur tot mijn gevoelens die me werkelijk overspoelden. Voorheen was ik altijd trots als vriendinnen mij om hulp vroegen bij hun relatieproblemen omdat ik ‘als een man dacht’.

Nu weet ik dat ik mijn emoties lange tijd heb weggestopt als overlevingsmechanisme in de harde zakenwereld waar ik wilde presteren en er in mijn ogen geen ruimte was voor gevoelens. 

Alle beschermingsmechanismen van controle, angst en besluiteloosheid vielen gedurende de opleiding als een last van mijn schouders. Er kwam ruimte, zowel in mijn lijf als in mijn hoofd.

Het geeft een machtig gevoel om een instrument tot mijn beschikking te hebben om klachten aan te kunnen pakken, zowel binnen mijn eigen gezin als daarbuiten.

Terugkijkende begrijp ik nog steeds niet hoe ik al die jaren ben doorgekomen zonder hulp van de biotensor.

Ik moest gaan luisteren naar mijn lichaam

Tegen het einde van de opleiding begon mijn lichaam tegen te sputteren. Ik had voortdurend een knoop in mijn maag, kon me moeilijk concentreren en het ergste was dat ik nauwelijks nog sliep. Wetende dat achter iedere fysieke of mentale klacht een emotionele oorzaak zit, wist ik dat het tijd werd om naar mijn gevoel te luisteren.

Ik kón niet anders dan mijn gevoel te volgen en in het diepe te springen. En wauw! Hier heb ik nog geen seconde spijt van gehad. 

Ik ben een vrouw van contrasten, en daar ben ik trots op! Enerzijds kan ik afknappen op oppervlakkige gesprekken en ben ik op zoek naar diepgang en rauwe emoties. Anderzijds kun je mij niet gelukkiger maken dan met een lekker wijntje en een portie bitterballen, hoe flauwer de humor hoe harder je mij hoort lachen. Zo pas ik mijn kleding ook altijd aan op mijn humeur. Ik kan het ene moment ontzettend overdressed op een feestje aankomen, maar ook de volgende dag met mijn joggingbroek en nikes door de woonwijk sloffen. 

Waar ik mezelf lange tijd heb uitgeput door me te forceren om te kiezen tussen deze contrasten, zie ik dit nu als mijn sterkte. Juist deze unieke combinatie tussen de nuchtere brabantse en de spirituele ‘allesweter’ maakt dat de soms zware kost luchtig en behapbaar wordt. Het is mijn missie om spiritualiteit met nuchterheid te combineren. 

Ik ben ervan overtuigd dat juist deze combinatie je luchtiger kan laten voelen en jouw weg is naar een vrijer leven.

eefke ooms energetisch therapeut

Ben je door mijn verhaal ook benieuwd geworden naar wat de biotensor voor jou kan betekenen?

01

eefke ooms energetisch therapeut

Energetische Healing

Enthousiast geworden en wil jij ervaren wat de biotensor voor jou kan betekenen?

02

eefke ooms energetisch therapeut

Workshop Biotensor

In deze ééndaagse maak jij kennis met de biotensor en leer jij de vertaalslag te maken van jouw onderbewustzijn naar jouw bewustzijn.

03

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Live)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht 

04

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Online)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht