Vorige generatie belasting: wat is dit?

eefke ooms energetisch therapeut

Over Eefke

Hey, ik ben Eefke, het gezicht van en achter het Energetisch Huis. Ik ben een nuchtere Brabantse. Lang dacht ik dat ik moest kiezen tussen spiritualiteit en nuchterheid. Nu zie ik het als mijn grootste kracht om deze 2 werelden met elkaar te verbinden op een laagdrempelige manier. In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring met je!

Webinar:

Hoe je blijvend van je fysieke en mentale klachten afkomt door je emotionele blokkades op te ruimen.
Ontdek in 90 minuten hoe emoties zich vastzetten in jouw systeem en wat de biotensor hierin voor jou kan betekenen.

Stel je voor dat je niet alleen fysieke kenmerken zoals oogkleur en haarkleur van je ouders overneemt, maar ook hun emotionele bagage.

Dit is wat we in NEI-therapie vorige generatiebelasting noemen. Het gaat erom dat je niet alleen genetische eigenschappen van je ouders overneemt, maar ook emotionele lasten die ze niet hebben kunnen verwerken.

Deze emotionele erfenis kan je in je huidige leven beïnvloeden, zonder dat je dit direct concreet doorhebt. In dit blog leg ik je uit hoe vorige generatie belasting werkt, hoe dit invloed kan hebben op jouw leven nu en wat je hiermee kunt als het gaat om op het oplossen hiervan.

50% je vader, 50% je moeder

Als je geboren wordt kom je voor 50% voort uit je vader, en voor 50% uit je moeder. Dit zie je vaak terug in bepaalde karaktereigenschappen van je ouders die je terugziet bij jezelf. Of in uiterlijke kenmerken: je hebt de blauwe ogen van je moeder en de flaporen van je vader.

Maar daar stopt het niet.

Ook de emotionele bagage van je ouders is overdraagbaar. Je moet je even voorstellen dat een emotie die je wel voelt, maar niet verwerkt, zich vastzet in je lichaam.

Om precies te zijn op je organen. Als jouw vader of moeder dingen heeft meegemaakt en daarbij emoties gevoeld, maar niet verwerkt heeft, slaat zich dit ook op in het lichaam van je ouders.

Deze onverwerkte emoties worden dan aan jou doorgegeven bij de conceptie. Dus als mensen boven jou in het systeem iets voelen, maar dit niet verwerken, zet zich dat ook vast in het systeem en kan dat doorgegeven worden.

Dit geldt voor je ouders, maar ook voor bijvoorbeeld je opa en oma of je overgrootouders. Wetenschappelijk is aangetoond dat je gemiddeld tot acht generaties terug aan belasting van voorouders in je systeem mee kunt dragen.

Hoe werkt dit nu precies?

Herken je dat je in je leven constant tegen dezelfde patronen aanloopt en dat je deze patronen, maar niet doorbroken krijgt?

Denk aan:

  • Je wilt afvallen, maar dit lukt niet structureel
  • Je worstelt al je hele leven met faalangst
  • Je worstelt met angsten als angst voor water, angst om te rijden en je komt hier niet vanaf.
  • Je vervalt steeds in toxische relaties die niet goed voor je zijn
  • Je komt niet van je onzekerheid af

Wist je dat je kunt worstelen met patronen en emoties die je vanuit eerdere generaties met je meedraagt? Deze emotionele blokkades liggen opgeslagen in jouw onderbewustzijn.

Soms zijn dit voor de hand liggende dingen, zoals dat oma last heeft van faalangst en dat het kleinkind van oma hier ook mee worstelt.

Maar het kan ook minder logisch lijken. Bijvoorbeeld: een moeder heeft angst voor honden en haar kind worstelt met angst voor water. Dan zit angst in de familielijn, zonder dat dit direct verband lijkt te hebben met elkaar. Vanuit hier beïnvloeden ze jouw gedrag op dit moment en de keuzes die je maakt.

Dat klinkt misschien wat vreemd, maar zoals hierboven geschetst kun je emotionele bagage van vorige generaties met je meedragen.

Wat je dan krijgt, is dat jij je voorneemt om je gedrag vanaf nu echt te veranderen: je maakt een plan van aanpak om nu echt assertiever te worden of om echt af te vallen. Alleen, het lukt je niet. Wat je ook probeert: je bent steeds terug bij af.

Dat komt doordat je de patronen wilt doorbreken met je bewuste brein, alleen dit heeft maar voor 5% invloed op gedragsverandering. Je onderbewustzijn is een opslagplaats voor onverwerkte emoties en emotionele blokkades. Hier liggen dus ook de cellulaire herinneringen en blokkades van je ouders of grootouders opgeslagen.

Deze liggen hier latent opgeslagen. Dat wil zeggen dat je in je dagelijks leven vaak geen last hebt van deze emoties, totdat er iets gebeurt wat als een trigger dient. Iemand zegt iets of je doet iets wat deze cellulaire herinnering triggert, waardoor er bepaalde emoties of gevoelens loskomen.

Bijvoorbeeld: je hebt altijd last gehad van angst voor water, terwijl er in de situatie nu geen reden voor is. Je kunt deze angst geërfd hebben van een grootouder die verdronk of een bijna-verdrinkingservaring had. Het trauma van jouw grootouder is niet verwerkt en manifesteert zich nu als angst bij jou of je kinderen

Je draagt een emotionele belasting die niet van jou is

Je ziet dat de ervaringen vanuit vorige generaties invloed hebben op jouw keuzes en jouw gedrag nu. Je draagt een emotionele belasting die niet van jou is, maar wel invloed heeft op wat je doet en wie je bent. Het goede nieuws is dat je door middel van NEI-therapie met de biotensor emotionele blokkades op kunt ruimen. Dat betekent dat je ook emotionele blokkades uit vorige generaties los kunt koppelen.

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode waarbij je onverwerkte emoties die opgeslagen zijn in je lichaam opspoort en opruimt. Met behulp van de biotensor ga je op zoek naar blokkades in je onderbewustzijn. Dit kunnen kleine dingen zijn, maar ook grote trauma’s. Met NEI achterhaal je snel wat de oorzaak is, zonder dat je ellenlange praatsessies of herbelevingen hebt.

De biotensor is een energetisch meetinstrument dat de lichaamsfrequentie in jouw lichaam meet. Doordat de biotensor trillingen kan opvangen, wordt er gemeten of je denken, voelen en handelen in overeenstemming zijn met elkaar.

Met NEI-therapie werk je altijd op de onderlaag, in het onderbewustzijn dus. Houd hierbij rekening met het feit dat 95% van je handelen en je gedrag onbewust gebeurt. Dus als je gedragsverandering wilt, vindt de meest effectieve verandering plaats in je onderbewuste.

Als je een NEI-sessie met de biotensor doet, kun je letterlijk achterhalen waar en wanneer een emotionele blokkade z’n oorsprong heeft. Je kunt met de biotensor uitmeten of de oorsprong in je huidige leven zit of in een vorige generatiebelasting. Als je dit weet, kun je dit met behulp van de biotensor loskoppelen en dan is het ook weg uit je systeem. Je kunt de verandering letterlijk terugzien in je leven.

Benieuwd naar het werken met de biotensor?

Ben je er zat van dat je continu in dezelfde cirkels blijft draaien en dat je nieuwe gewoontes en nieuw gedrag niet ingesleten krijgt. Dan is NEI een passende oplossing voor jou. Of je nu zelf met NEI aan de slag gaat of met een professionele NEI-therapeut gaat werken: in beide gevallen pak je het probleem in de kern aan.

Je kunt NEI heel goed zelf toepassen in je eigen leven. Je kunt dan aan de slag met je eigen emotionele blokkades, energiemanagement, sabotagegedrag en belemmerende overtuigingen. Je kunt zelf leren hoe je de biotensor gebruikt. Het Energetisch Huis bied je diverse opties om hiermee aan de slag te gaan:

Gratis webinar: hoe je blijvend van je fysieke en mentale klachten afkomt door je emotionele blokkades op te ruimen.

In 90 minuten neem ik je mee naar de werking van je brein en hoe je hier invloed op kunt uitoefenen, zodat emoties zich niet meer vastzetten in jouw systeem.

Hierdoor kun jij veel meer voluit leven en voel je je minder tegengehouden door angsten en onzekerheden, vage fysieke klachten of spontane huilbuien en woedeaanvallen.

NEI Level 1: Jouw Energetisch Fundament

Ben jij er klaar mee om afhankelijk te zijn van anderen als het gaat om je fysieke en mentale gezondheid en wil jij zelf de touwtjes in handen hebben als het gaat om de gezondheid van zowel jezelf als je dierbaren? Dan is NEI level 1 iets voor jou. Dit kun je zowel volledig online als live volgen.

Workshop biotensor

Is NEI Level 1 nu een brug te ver dan kun je ook starten met de workshop biotensor. Tijdens deze 1-daagse workshop ervaar je wat de biotensor voor jou kan betekenen. Je kunt de workshop online en live volgen. Je krijgt je eigen biotensor en we leren er direct mee te werken. 

Volg mij op instagram waar ik tips en inspiratie deel over Energetische Therapie

Weet jij genoeg? Ben jij klaar om met je emotionele blokkades aan de slag te gaan net als iedereen hierboven?

01

eefke ooms energetisch therapeut

Energetische Healing

Enthousiast geworden en wil jij ervaren wat de biotensor voor jou kan betekenen?

02

eefke ooms energetisch therapeut

Workshop Biotensor

In deze ééndaagse maak jij kennis met de biotensor en leer jij de vertaalslag te maken van jouw onderbewustzijn naar jouw bewustzijn.

03

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Live)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht 

04

eefke ooms energetisch therapeut

Traject ‘Jouw Energetisch Fundament’ (Online)

Gedurende drie maanden krijg jij alle handvatten in het testen van emoties welke ten grondslag liggen onder een fysieke of emotionele klacht